Új mobil app mutatkozott be a villamosenergia-iparban dolgozók természetbarát versenyén

A villamosenergia-ipar kétségkívül az egyik legsportosabb szakmának tekinthető ma Magyarországon. Az iparági dolgozók ugyanis minden évben számos sporteseményt szerveznek: 13 sportágban évente csaknem 3000 ember méretteti meg magát, immáron 66. alkalommal. A VOTT (Villamosenergia-ipari Országos Természetbaráti Találkozó) az egyik legjelentősebb eseménynek számít, amelyhez idén az Astron Informatikai Kft. egy mobil applikációt is fejlesztett.

65 évvel ezelőtt az erőműveknél és áramszolgáltatóknál dolgozók országos találkozóra hívták a sportot kedvelő kollégáikat, hogy jobban megismerjék egymást, kapcsolatot építsenek és közben egyik kedvenc időtöltésüknek hódoljanak. A kezdeményezésből mára egy 65 éves múltra visszatekintő hagyomány lett, amely évente több ezer embert összehoz. A sporteseményeket a Vitsport (Villamosenergia-ipar a Sportért) Alapítvány szervezi, megtalálhatóak köztük a sí események, a foci kupák vagy a teniszmeccsek is.

Az egyik legikonikusabb rendezvény a természetbarát verseny, azaz a VOTT, amelynek idén júliusban Veszprém városa adott otthont. Több mint 500 résztvevő érkezett az ország minden pontjáról a 3 napos versenyre, amelyre egyes csapatok akár hónapokat is készültek előtte.

Az idei rendezvény egyik érdekessége volt az új VOTT app. A résztvevők mobiltelefonjaik segítségével tudtak tájékozódni a verseny eredményeiről és a programokról, feliratkozhattak eseményekre, amelyekről értesítést is kaptak, feltölthették az eseményen készített képeiket valamint készülékeiken értékelni is tudták az esemény egyes részeit. Az alkalmazás segítségével Veszprém város nevezetességeit is megismerhették, és segítséget kaptak az esemény helyszínére történő navigálásban. Az applikációt az Astron Informatikai Kft. fejlesztette, amely az esemény arany fokozatú támogatója volt.

„Érezhetően aktívabb volt a kommunikáció a résztvevőkkel, kvázi életre kelt ilyen szempontból a rendezvény. Bízom benne, hogy a Vitsport következő eseményein is megkönnyítheti majd a rendezők munkáját az alkalmazás. A szakértőkkel történt utólagos kiértékelés során több olyan ötlet merült fel, amely megmutatja, hogy még jobban személyre lehet szabni az appot.” – mondta Albert Zoltán, a VOTT főszervezője.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.