Villamosenergia-ipar

Az IT tudáson túl a villamosenergia-rendszer alapos ismeretével is rendelkezünk. Így garantáltan egy nyelvet beszélünk a vevőinkkel.

Energiapiaci rendszereink kritikus alkalmazási környezetben működnek a villamosenergia-ipari rendszerirányítónál több áramhálózati társaságnál és erőműben. Gondoskodnak a kereskedelmi menetrendek fogadásáról, a határkeresztező távvezetékek kapacitásainak aukcióiról, az energia-portfóliók gazdaságos menedzseléséről.

Tréning szimulátoraink részt vesznek a diszpécserek képzésében. A Paksi Atomerőmű teljes újraindítása modellezhető szimulátorunkon. Az országos átviteli hálózatot kezelő diszpécserek pedig a 25 alállomás és az alaphálózat részletes modelljét magába foglaló szimulátoron gyakorolhatják napi kapcsolási feladataikat vagy az üzemzavarok felismerését és elhárítását.

Üzleti intelligenciával támogatjuk a megalapozott döntéseket. Adattárház-rendszereink évekre visszamenően, on-line elérhetőséggel tárolják az energiapiaci adatköröket. Az adattárház megoldja a vállalati adatvagyon integrálását is, melyre alapozva a vezetők elemzéseket készíthetnek stratégiai döntéseik támogatására.

Az üzemirányító központok hagyományos EMS/SCADA funkcióinak fejlesztésén túlmenően az üzemzavarok felismerésére és a diszpécserek döntéstámogatására mesterséges intelligencia-alapú módszereket is alkalmazunk, beleértve a legkorszerűbb fuzzy, neurális hálózat és genetikus algoritmus-alapú megoldásokat.

A hálózat-üzemeltetők munkáját támogatjuk kikapcsolások ütemezésével, karbantartások menedzselésével, diagnosztikai adatbázisok, műszaki jelentések készítésével. Segítjük a hálózati munkák előkészítését, az eszközvagyon folyamatos fenntartását és a fejlesztések tervezését.

A Hálózati Tréning Szimulátorról itt olvashat bővebben.

Közlekedés-irányítás

Automatikus vonatfelügyeleti (ATS) rendszerek és szimulációs alkalmazások a világ nagyvárosai számára.

Metró és nagyvasúti vonatfelügyeleti rendszerek létesítésében veszünk részt a világ minden táján (Bangkok, Chennai, Mumbai, Delhi, Hong Kong, Nanjing, Guanghzou, Kaohsiung, Shenzen, New York, Montreal, Port Hedland, Sydney, Sao Paolo, Nürnberg) és természetesen a budapesti BKK M2 és M4 vonalán. Nemzetközi team-munkában dolgozunk, szigorú beszállítói követelmények szerint. Cégünk a Siemens AG IC Rail Automation divíziójának „Level 1” minősítésű szoftver-beszállítója.

ATS rendszerek projekt-specifikus fejlesztését, engineering munkáit végezzük, kiegészítve az üzembe helyezéshez, a diszpécseri képzéshez és a rendszertámogatáshoz kapcsolódó szolgáltatásokkal. VICOS T&S, illetve a cégünk által kifejlesztett MCS TS szimulációs rendszerekkel támogatjuk a rendszerek beüzemelését, tesztelését és a diszpécserek képzését.

Jelentési rendszer megvalósításában vettünk részt a New York-i metró üzemirányítási rekonstrukciója kapcsán, melynek célja a hatóságok által előírt adatszolgáltatási kötelezettségek automatizált kielégítése és a menedzsment döntéseinek támogatása adatelemzési lehetőségekkel.

Logisztikai adattárházat építettünk Nyugat-Ausztráliában a világ egyik legnagyobb külszíni vasércbányájának vasúthálózatához, a szállítmányok optimális menedzseléséhez – a kitermelési helytől a kikötőig.

Földgáz- és olajipar

Kereskedelmi megoldások a gázpiac valamennyi szereplője számára.

Nomináló-rendszereket fejlesztettünk az igénybejelentések fogadására és szabályzatok szerinti feldolgozására. Megoldásaink megvalósítják a mért és allokált adatok küldését és fogadását, a matching funkciókat, a meteorológiai adatok kezelését, a riportozást és a jegyzőkönyvezést. Mindezt a GET és az ÜKSZ előírásainak megfelelően, SOX irányelvek alapján.

Árazó és szerződés-menedzsment alkalmazásunk kereskedelmi, tőzsdei és banki információk (Platts, ICIS Heren, HUPX, European Central Bank, Magyar Nemzeti Bank) letöltésével és nyilvántartásával támogatja az árazások menedzselését, nyilvántartja a szerződéses adatokat, ügyfélriportokat készít (Price-Volume Riport, Key Account Managers pricing info, ToP riport, Daily Energy Market riport).

Kapacitás-nyilvántartó és menedzselő megoldásunk követi a fogyasztói portfóliók változását, 8 évre előre számítja az elérhető kapacitásokat, mindemellett változatos üzleti riportokat készít (havi kilépő fogyasztók adatainak maradványértékes kimutatása, szállítói, kereskedői kapacitások stb.)

Gázipari adattárház és adatintegrációs rendszerünk a különböző vállalati rendszerek adatainak összegyűjtése, transzformálása és betöltése (ETL) után gondoskodik az adatvagyon konzerválásáról és hosszú távú on-line elérhetőségéről.

Az olajipari töltésvezérlés területén Közép-Európa egyik legnagyobb olajfinomítójának rendszerét fejlesztettük ki, amely a közúti szállítás 26 darab töltőszigetét vezérli, diszpécseri felügyeleti funkciókat biztosít, és a vállalati ügyviteli rendszerrel való adatcserét is biztosítja. Töltésvezérlő rendszerek megvalósításán dolgoztunk Törökország vezető petrolkémiai cégének Izmirben és Izmitben működő olajfinomítóiban is.

Mobil telekommunikáció

Mobil applikációk fejlesztése és szerveroldali megoldások

Mobil Alkalmazások Üzletágunk nemcsak applikáció fejlesztéssel, hanem szerveroldali megoldásokkal is foglalkozik. Támogatást nyújtunk ügyfeleinknek a mobil appok világában való tájékozódásban: igény esetén menedzseljük a különböző App Store-okban lévő felhasználói fiókokat vagy akár mobilra optimalizált arculati kézikönyv kialakításában is segítünk.

Telekommunikációs alkalmazásfejlesztés keretében többek között emeltdíjas üzenet-feldolgozó platformokat, tömeges SMS küldő alkalmazásokat, autentikációs rendszereket, mobilinternet központokat, kampánymenedzsment rendszereket, ügyfélszolgálati rendszereket, valamint middleware alkalmazásokat valósítunk meg és támogatunk.

A Mobil Alkalmazások Üzletágról bővebben itt tájékozódhat: mobile.astron.hu

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.