Az Astron Informatikai Kft. sikeres évet tudhat maga mögött: a cég történetének legmagasabb éves forgalmát realizálta, új üzletág jött létre, rekord számú megrendelés érkezett. A vállalat ügyvezető igazgatójával, dr. Kovács Attilával beszélgettük a siker kulcsáról és a jövőbeli tervekről.

Minek köszönhető a 2015-ös rekordnak számító árbevétel?

Kovács Attila: Elsősorban a közel 100 munkatársunk kemény munkájának, akiknek ezúton is szeretnék köszönetet mondani. Mi ugyanis egyedi szoftverfejlesztésekkel foglalkozunk, nincsenek klasszikus értelemben vett termékeink, így leginkább kollégáink szaktudására és profi hozzáállására támaszkodhatunk. Ennek eredményeképpen jelenlegi számításaink szerint 2015-ben a cég történetének legsikeresebb évét zárta, és az éves forgalom 1,5 milliárd körül alakult.

Melyek voltak a legnagyobb eredmények tavaly?

Kovács Attila: Magyar földgáz- és villamosenergia-ipari piacunkon olyan törvényi változások álltak be, amelyek miatt szinte valamennyi vevőnknél minden rendszerünket érintő fejlesztési igények keletkeztek. Ezen kívül átadtuk az ország legnagyobb elosztóhálózati tréningszimulátorát az E.ON Áramhálózati társaságai részére. Folytattunk továbbá a Siemens Mobility Management divíziójával a jól bevált stratégiai együttműködésünket, melynek keretében számos projekten vettünk részt világszerte. Mindemellett nagy büszkeséggel tölt el, hogy az üzletfejlesztési tevékenységünkből kinőtt mobil alkalmazások fejlesztésére új csapatot építettünk, akik olyan nagy ügyfeleknek dolgoztak tavaly, mint az Erste Bank vagy a Telenor.

Hogy alakult a létszám?

Kovács Attila: Nagy örömünkre szolgál, hogy létszámunk 16%-al nőtt tavaly, és immár közel 100-an vagyunk. Ekkora szervezetnél elengedhetetlen a támogató háttérszervezet hatékony működése. Ennek érdekében tavaly fejlesztettük a kommunikációs tevékenységünket, toborzási módszereinket, IT infrastruktúránkat, valamint megszereztük az ISO20000 szolgáltatás menedzsment szabvány szerinti tanúsítványt is.

Ilyen sikeres év után mik a legfontosabb célkitűzések 2016-ra vonatkozóan?

dr. Kovács Attila: Idén az egyik kiemelt feladatunk az új, mobil applikációkkal foglalkozó üzletágunk fejlesztése lesz. Emellett szeretnénk folytatni a meglévő vevőinkkel kialakított stratégiai együttműködéseket, valamint folyamatosan keressük az új piaci lehetőségeket is. Bízunk benne, hogy az idei év is legalább olyan sikeres lesz, mint a tavalyi!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.