Cégünk a Siemens Mobility Management divíziójának stratégiai partnereként sikeresen vett részt a stockholmi 1-es metróvonal, az úgynevezett zöld vonal felújításában. A projekt két éve indult, és a mi feladatunk a svéd főváros legrégibb metróvonalához tartozó irányítóközpont szoftverének megújítása volt.

A stockholmi metró 1950-től szállít utasokat. Ma közel 100 megállóját használják, amelyből 47 földalatti és 53 a földfelszínen van. A skandináv régió legnépesebb városát szolgálja ki: a stockholmi régióban közel 1,6 millió ember él. Az éves jelentések szerint a metróvonalakon körülbelül 320 millió utas utazik, ami megközelítőleg 900 000 utasnak felel meg naponta.

Stockholmban három metróvonal van, amelyek közül az úgynevezett zöld vonal a legrégebbi. A Siemens Mobility Management-tel közösen a célunk az volt, hogy bevezessük a Siemens legújabb megoldásait, és fejlesszük a metróvonal központi irányítórendszerét. Ennek érdekében az Astron feladata volt az összes régi funkcionalitás és paraméterezés átemelése. Ezzel párhuzamosan további fejlesztéseket is végrehajtottunk a HW és SW projekthez kapcsolódóan.

Mindeközben kiemelten fontos volt számunkra a rendszer napi működéséért felelős diszpécserek képzése is, hogy rendelkezzenek az új rendszerrel kapcsolatos minden szükséges információval, és így kihasználhassák annak előnyeit. Kétévnyi kemény munkával szakembereink sikeresen befejezték a Stockholm projektet.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.