Innovatív mobil applikáció a földgáztárolás kiszolgálásban

A Magyar Földgáztároló Zrt. (MFGT) évek óta egy egyedi fejlesztésű központi ügyviteli- és ügyfélkapcsolati szoftvert használ napi operatív gázforgalmazási tevékenysége ellátásához. A tavalyi év egyik kiemelt fejlesztéseként bevezettek egy, a rendszerhez kapcsolódó mobil applikációt, amely naprakész riportok és kimutatások segítségével egy gombnyomással támogatja a vezetői döntéshozatal folyamatát. Az alkalmazást az MFGT stratégiai partnere, az Astron Informatikai Kft. fejlesztette.

A gáztárolással kapcsolatos napi operatív folyamatok irányítását a Storage Management and Commercial System (SMCS) nevű rendszer látja el, ennek segítségével történik a tárolói kapacitások és készletszintek tervezése, azok folyamatos nyomon követése, mérési adatok és gázminőségi eredmények fogadása, valamint a tárolói mérlegek kalkulációja. Mindemellett az SMCS a napi ügyfélkapcsolatok legfontosabb eszköze is egyben.

A rendszer széleskörű használata miatt felmerült az igény, hogy a felhasználók kényelmesen el tudják érni az adatokat mobilkészülékeikről is.  Így született meg a alkalmazás ötlete, amely a 2016-os év egyik kiemelt fejlesztése volt az MFGT-nél. A Touch & Store névre keresztelt applikációt jelenlegi formájában az MFGT vezetői tudják letölteni telefonjaikra. A tároló napi működésével kapcsolatos legfontosabb adatokat és mérőszámokat jeleníti meg naprakész, lényegre törő riportok formájában, így a vezetői döntéstámogatás hatékony és innovatív eszköze.

„Az MVM központi stratégiájával összhangban olyan innovatív megoldásokban gondolkodunk, amely hatékonyabbá teszi a belső működést, miközben növeli ügyfeleink elégedettségét.” – mondta Kriston Ákos, a Magyar Földgáztároló Zrt. vezérigazgató-helyettese. Ennek megfelelően az MFGT azt tervezi, hogy egy komplex továbbfejlesztés eredményeképpen a jövőben az alkalmazást az ügyfelei számára is rendelkezésre bocsájtja.

„Nagy megtiszteltetés volt ezen a projekten dolgozni és óriási öröm számunkra, hogy egy innovatív és előremutató megoldás született, amely egyúttal kiváló példa arra is, hogyan lehet az üzleti folyamatokat hatékonyabbá tenni a mobil technológia segítségével. Köszönöm az egész csapatnak, aki hozzájárult a projekt sikeréhez!” – mondta Jacsó Zoltán, az Astron Energiaipari Alkalmazások Üzletágának vezetője.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.