Elosztóhálózatok üzemirányítása és szimulációja

Ezzel a címmel rendezte meg az Astron Informatikai Kft. és a MEE Energetikai Informatika Szakosztály közös szakmai rendezvényét 2017. november 16-án. Az eseményt nagy érdeklődés övezte, több mint hetvenen vettek részt a villamosipari szakma részére összeállított félnapos programon a Flamenco Hotelben.

A rendezvényt Dr. Danyek Miklós nyitotta meg a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Energetikai Informatika szakosztály részéről. A szakmai előadók sorát Dr. Grabner Péter a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal energetikáért felelős elnökhelyettese indította „Üzemzavarok minősítése, szélsőséges időjárási körülmények kezelése” című előadásával. Őt követte Csatár János az Astron villamosenergia-rendszerek szakértője, aki az elosztott termelés a hálózat üzemére és üzemirányítására gyakorolt hatásairól beszélt, majd az E.ON szakértőinek aktuális műszaki témákat körüljáró előadásai zárták az esemény szakmai részét. Albert Zoltán a kisfeszültségű hálózat üzemirányítását, Beda Endre a hálózati tréningszimulátor felhasználói tapasztalatait elemezte. A konferencia dr. Kovács Attila, az Astron Informatikai Kft. ügyvezető igazgatójának összegzésével ért véget.

Az előadások megtekinthetők és letölthetők itt.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy ismét házigazdái lehettünk a MEE Energetikai Informatika szakosztállyal közösen szervezett szakmai rendezvénynek. A villamosenergia-ipar egyik meghatározó informatikai szakértőjeként fontosnak tartjuk, hogy időről-időre részt vegyünk a Magyar Elektrotechnikai Egyesülettel közös magas színvonalú szakmai tájékoztatók létrehozásában.” – mondta dr. Kovács Attila, az Astron Informatikai Kft. ügyvezető igazgatója.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.