A Magyar Elektrotechnikai Egyesület Vándorgyűlésén idén ősszel is előadást tartott az Astron Informatikai Kft. 2018-ban Visegrád adott otthont a 65. Vándorgyűlésnek, amely a hazai villamosenergia-ipar egyik legkiemelkedőbb szakmai rendezvénye. Konferencia most egy jubileumi eseményhez is kötődött: 125 éves a villamos energia elosztás. A 3 napos rendezvényen közel 700 fő és több tucat kiállító vett részt. Az esemény tematikája idén „tiszta energia” volt. A villamos ipari tudományos és technológiai trendek, újdonságok átfogó bemutatása, megvitatása mellett a Vándorgyűlés szekciói és előadói felvállalták, hogy az egyre gyorsabb technológiai változásoknak néhány nagyon fontos társadalmi kihatását is bemutassák.
Az ember és a mesterséges intelligencia kapcsolatát megvitató szekció egyik előadását Csatár János és dr. Kovács Attila, az Astron Informatikai Kft. ügyvezető igazgatója tartotta „Mesterséges intelligencia alkalmazása az elosztóhálózati üzemzavarok felismerésében és az üzemhelyreállításban” címmel. A téma aktualitását az elosztott energiatermelés arányának drasztikus növekedése indokolja, mely a számítógépes üzemirányító rendszerektől is új, intelligens algoritmusokat és módszereket követel meg.
Az előadás letölthető itt.

Komoly szakmai elismerésnek tekintjük, hogy évről-évre előadásokat tarthatunk a Vándorgyűlésen. Továbbra is arra törekszünk, hogy a következő évek Vándorgyűlésein is hasonlóan tartalmas, magas színvonalú előadásokkal álljunk a szakmai közönség elé.” – mondta dr. Kovács Attila, az Astron Informatikai Kft. ügyvezető igazgatója.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.