Elosztóhálózati üzemirányító rendszerek új generációja

Ezzel a címmel rendezte meg az Astron Informatikai Kft. és a MEE Energetikai Informatika Szakosztály közös szakmai rendezvényét 2019. november 13-án. Az eseményt nagy érdeklődés övezte, több mint hetvenen vettek részt a villamosipari szakma részére összeállított félnapos programon Budapesten a Mercure Korona Hotelben .

A rendezvényt Dr. Danyek Miklós nyitotta meg a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Energetikai Informatika szakosztály részéről. A szakmai előadók sorát Gaál Róbert, az Astron Informatikai Kft. product menedzsere indította „Új szempontok az elosztóhálózat üzemirányításában, üzemeltetésében” című előadásával. Őt követte Kudor Attila a Nemzeti Közművek Áramhálózati Kft. képviseletében, aki korszerű elosztóhálózati üzemirányító rendszerekről és funkcionalitásukról beszélt, majd Dr. Grabner Péter, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal energetikáért felelős elnökhelyettese mutatta be az elosztott energiatermelés kihívásait a szabályozó szemszögéből. A szakmai előadások sorát Albert Zoltán projektvezető zárta, aki az E.ON kisfeszültségű üzemirányítási rendszerének tapasztalatait egy élő demonstrációval egybekötve osztotta meg a jelenlévőkkel. A konferencia dr. Kovács Attila, az Astron Informatikai Kft. ügyvezető igazgatójának összegzésével ért véget.

Az előadások megtekinthetők és letölthetők itt.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy ismét házigazdái lehettünk a MEE Energetikai Informatika szakosztállyal közösen szervezett szakmai rendezvénynek. A villamosenergia-ipar egyik meghatározó informatikai szakértőjeként fontosnak tartjuk, hogy időről-időre részt vegyünk a Magyar Elektrotechnikai Egyesülettel közös magas színvonalú szakmai tájékoztatók létrehozásában.” – mondta dr. Kovács Attila, az Astron Informatikai Kft. ügyvezető igazgatója.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.