Az idei évben mi is részt vettünk a nemzetközi Gitex konferencián Dubaiban. Egy mobil applikációt mutattunk be, amely a banki és egyéb ügyintézést könnyíti meg azáltal, hogy az ügyfelek mobiljukon tudnak sorszámot húzni és megkezdeni az ügyintézést még azelőtt, hogy megérkeznének az ügyintézés konkrét helyszínére. Kelemen Ákos üzletfejlesztési igazgatónkat és Simon Marcell mobil fejlesztőnket kérdeztük, hogy meséljenek a kinti élményükről.

A Gitex konferenciát a világ egyik legbefolyásosabb technológiai rendezvényeként tartják számon, nektek mi volt a benyomásotok?

Ákos: Abszolút így van. Hihetetlen, hogy mennyi kiállító volt, 3-4 nap alatt se tudtuk teljesen körbejárni. Gyakorlatilag az összes új, innovatív és ma ismert technológia fel volt vonultatva: láttuk a világ legnagyobb 3D nyomtatóját, a legmodernebb drónokat és a legújabb Augmented Reality megoldásokat.

Marci: És ami a legérdekesebb volt, hogy ha az ember elhagyta a konferenciát és sétált Dubaiban, láthatta ezeket a megoldásokat életre kelni.

Mint például?

Marci: Az egyik kedvencem a virtuális bevásároló központ volt: az egyik metrómegállóban egy óriási érintőképernyő segítségével tudott az ember ruhát, élelmiszert vagy éppen gyógyszert venni. Olyan, minthogyha egy igazi boltban lennél. És ez Dubaiban már működik.

smart mall

Ákos: Egy másik szintén érdekes dolog, hogy a helyi rendőrség is bemutatott egy kétéltű autót, ami egy drónnal van felszerelve. Így a rendőrök sokszor ki se szállnak az autóból, hanem távvezérléssel készítenek felvételeket a drón segítségével. Ezt Dubaiban már használják helyszíneléskor, vagy épp az építkezések előrehaladásának felügyeletéhez is.  Így hatékonyabban és biztonságosabban tudják végezni a munkájukat.

A Magyar Kereskedőházhoz tartozó standon voltatok kint, mint kiállítók. Mi volt a tapasztalatotok, hogy viszonyultak a konferencia résztvevői a magyar termékekhez?

Ákos: Abszolút érdeklődtek az emberek, még a dubai sejk – aki ünnepélyesen megnyitotta az egész konferenciát – is megnézte a standunkat! Annak örültem, hogy miután körbejártam a konferenciát megállapíthattam, hogy az Astron saját mobil applikációja mindenképp ott van a világ élvonalában mind a technológiai megoldások, mind a termék design-ja tekintetében.

Marci: Igen, érdekes volt látni, hogy több nemzetnek is volt saját standja, és az európai régióból a németek mögött a magyar stand volt az egyik legnagyobb.

hungary kicsi

Végezetül, hogy tetszett Dubai és a helyi kultúra, már amennyit így pár nap alatt láttatok belőle?

Marci: Az volt az érdekes, hogy a helyi kultúrából szinte semmit sem láttunk, minden modern, olyan érzésem volt, mintha Amerikában lettünk volna néha. Kivéve a helyi bazároknál: megnéztük a fűszerpiacot és az aranypiacot is, ott nagyon jó hangulat volt!

Ákos: Ami még feltűnt, hogy egyrészt minden óriási, másrészt pedig amerre elnézel, mindenhol építkeznek, hihetetlen tempóban fejlődik a város.

Köszönjük szépen, reméljük jövőre is kilátogathatunk majd a konferenciára!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.