Ausztráliától kezdve Hong Kongon át egészen New Yorkig, avagy Astronosok a nagyvilágban

Astron Irányítási Rendszerek Üzletága a Siemens stratégiai partnereként számos metró és vasútirányítási rendszeren dolgozik világszerte. 2023-ban finn, svéd, kínai, indiai és német projekteken dolgoztunk döntően, de korábban francia, amerikai, sőt, ausztrál vasutakon és metróvonalakon is támogattuk a Siemens irányítórendszereit. Kollégáink nagy részben az Astron budapesti irodájából vagy home office keretében saját otthonukból dolgoznak, de természeten időről időre felmerül a külföldi utazás szükségessége.

Érdekes kérdés, hogy a covid utáni időszakban, hogyan alakul az üzleti utazás, mennyit utazunk, milyen célból és milyen gyakran. Rátki Tamás, az Irányítási Rendszerek Üzletágunk igazgató-helyettesének beszámolója alapján az üzleti jellegű utazások száma drasztikusan, kevesebb mint a felére csökkent, ugyanakkor az utazások időtartama nem változott. Projektek átadásánál, és a nagyobb mérföldköveknél újra előfordul, hogy személyesen kiutaznak kollégáink a projektek helyszínére, ilyenkor általában 1-2 hetes külföldi tartózkodásról beszélünk. Ami viszont szinte teljesen eltűnt, azok az 1-2 napos vezetői szintű személyes egyeztetések, az utóbbi években ezeket abszolút online tartják meg.

Örülünk neki, hogy újra lehet utazni, mert így újra felerősödtek a személyes kapcsolatok és ezek mind hozzájárulnak a projektek sikerességéhez is.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.