Idén novembertől az Astron Informatikai Kft. által fejlesztett szoftver biztosítja a Magyar Energiakereskedők Szövetsége tagjainak részére a gázkapacitással kapcsolatos igényeik publikálását.

Az Astron Informatikai Kft. és a Magyar Energiakereskedők Szövetsége (MEKSZ) még nyár elején megkezdte a tárgyalásokat, és nyár végére megegyezett arról, hogy az Astron fejlesztheti ki a MEKSZ számára azt az informatikai platformot, amely a MEKSZ tagok részére segítséget nyújt kapacitásigényeik összehangolására. A sikeres próbaidőszak lezárását követően november elejétől éles üzemben működik az informatikai platform, mely a lekötött kapacitás terén többlettel, vagy hiánnyal rendelkező rendszerhasználók részére is felületet nyújt, hogy egyszerűen közzé tegyék vételi és eladási szándékaikat, valamint érdeklődjenek mások által közzétett ajánlatok iránt.

A másodlagos földgáz kapacitás kereskedelem folyamatát támogató IT platform a mai kornak megfelelő technológiákkal és a jó gyakorlatok alapján került kialakításra.
Az IT platform felületeinek elérése webböngésző segítségével lehetséges. Az alkalmazott Responsive Web Design (RWD) technológia eredményeképpen a felületek a mindenkori aktuális képernyő méretéhez alkalmazkodnak, azaz támogatja a mobil eszközös felhasználási lehetőséget is.

Az informatikai platform elérésére kizárólag a platformon regisztrált MEKSZ tagok jogosultak.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.