Astron publikáció a CIGRÉ-n

Energiaipari szakemberek ezrei találkoztak Párizsban a CIGRÉ 2018 rendezvényen augusztus 27-31. között, hogy megosszák egymással ötleteiket, tudásukat, és együttműködjenek szakmai témákban.

A CIGRÉ egy nemzetközi szakmai szervezet, amely nemzeti és nemzetközi szinten segíti elő különféle együttműködések kialakítását. Több mint 100 országból gyűltek össze a szakértők, hogy megosszák és egyesítsék erőiket a már létező rendszerek és a jövő villamosenergia-rendeszereinek fejlesztése érdekében az előállítástól egészen az elosztásig.

Idén több mint 10.000 látogató vett részt, melyből 3.800-an delegáltként voltak jelen, a kiállítók száma pedig 300 volt. Ez növekedést jelent az előző, 2016-ban rendezett eseményhez képest ahol a delegáltak száma 3.200, a kiállítóké pedig 250 volt.
Ez a legnagyobb iparági esemény Európában, amelyet a villamosenergia-rendszer szakértői számára rendeznek kétévente Párizsban a Palais des Congrès rendezvényközpontban. Az ötnapos szakmai program során a résztvevők szakmai találkozókon, továbbképzéseken, szakkiállításokon és társasági eseményeken vehettek részt.

A konferenciára az Astron Informatikai Kft. „Full-scope simulation of grid-connected microgrids” című szakcikkét fogadták el publikálásra, melynek szerzői Gaál Róbert és dr. Kovács Attila. A cikk a szakmai érdeklődés jelenlegi fókuszterületével, a megújuló elosztott energiatermelés hatásaival és a microgridek üzemeltetési kérdéseivel foglalkozik. A publikációt prezentáció formájában mutatták be a konferencia Poster Session részében, ahol lehetőség nyílt az érdeklődők számára a szakemberekkel való személyes konzultációkra is.
„Nagy örömünkre szolgált, hogy a meglehetősen szigorú szakmai-tudományos előminősítési eljárás ellenére is ott lehettünk a magyar delegációban, és szakcikkünkkel hozzájárultunk a kutatás-fejlesztés egyik izgalmas témakörének vizsgálataihoz.” – mondta dr. Kovács Attila, az Astron Informatikai Kft. ügyvezető igazgatója.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.