Árverési modult fejlesztett az Astron Informatika Kft. az MFGT számára

A Magyar Földgáztároló Zrt. (MFGT) a 2014-2015-ös tárolói évtől kezdve az éves kapacitás lekötés mellett a fennmaradó kapacitásainak egy részét árverés formájában is értékesíti. Az árverések száma az elmúlt években folyamatosan elmelkedett. Egy új informatikai fejlesztésnek köszönhetően ma már sokkal gördülékenyebben, és az ügyfelek számára egyszerűbben zajlanak az árverések.

Az árverés lebonyolításának egyszerűsítése jelentős informatikai fejlesztéssel valósult meg, melyet az Astron Informatikai Kft. Energiaipari Alkalmazások üzletága végzett el. Az informatikai fejlesztés során az MFGT által használt nominális elszámolási és riportálási rendszert (SMCS: Storage Management and Commercial System) egészítették ki egy árverési modullal.

„Az árverési modul felépítésének köszönhetően könnyen továbbfejleszthető, az árverési típusok a jövőben igény szerint bővíthetők, így egy olyan, hosszú távon használható eszközt hoztunk létre az MFGT számára, amellyel a gyorsan változó piaci igényekre hatékonyan tud termékeket kiajánlani a piaci résztvevők számára.” – mondta Jacsó Zoltán, az Astron Informatikai Kft. Engergiaipari Alkalmazások Üzletág igazgatója.

A fejlesztéssel kapcsolatos szakmai részletek az MVM Innovátor magazinjában jelentek meg. A teljes cikk elérhető, illetve letölthető itt.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.