#1 AHa – az első Astron Hackathon

December 15-én, az év utolsó szombati munkanapján az Astron Informatikai Kft. szoftverfejlesztőiből alakult csapatok versenyeztek egy hackathon keretében.

Az egész napos programozási verseny kihívása egy Amazon WS (AWS) környezetben történő fejlesztés volt előírt AWS szolgáltatások használatával, slackbot implementálásával, Tempo API használatával. Az eseményen öt csapat versenyzett. A csapatok összeállításakor szem előtt tartották, hogy minden csapatban legyen AWS-hez értő szakember is. A versenyen különféle témákban egy slackbotot kellett elkészíteni, amelyre 8 óra állt rendelkezésre. Utolsó próbatételként pedig bemutatták a csapatok az implementált alkalmazást. Voltak, akik a működő alkalmazás bemutatásán túlmenően – külön kérésre még a megírt kódot is bemutatták és elemezték – bevezetve ezzel a résztvevőket a CloudFormation, CodeCommit és CodePipeline CaI/CD alkalmazásának rejtelmeibe, míg mások Power Point prezentációt is tartottak. A dobogós helyen végzett csapatok tagjai egy-egy Amazon Alexa virtuális asszisztenst kaptak teljesítményük elismeréséül.

„Ez volt az első Astron Hackathon, és örömmel tapasztaltuk, hogy a verseny után mindenki elégedettségét fejezte ki a rendezvénnyel kapcsolatban. Sokak számára a legnagyobb kihívásnak számító ismeretlen technológiák megismerése volt az esemény legnagyobb hozománya, így a jövőben is tervezünk hasonló cégen belüli megmérettetéseket.” – mondta Dr. Kovács Attila, az Astron Informatikai Kft. ügyvezető igazgatója.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.