Miért pont finn nyelvtanulás?

Az Astron évek óta dolgozik a Siemens stratégiai partnereként többek között finn nagyvasúti projekteken is, ahol munkatársaink nap mint nap finn kollégákkal dolgoznak és esetenként ki is utaznak Finnországba. Így tavaly ősszel 3 kollégánk úgy döntött, hogy szeretne elkezdeni finnül tanulni.

Kapitány Endre, a finn projekten dolgozó egyik munkatársunk beszámolt róla, hogy mennyire nehéz nyelvről is van szó, és bár a magyar nyelv rokona, ez nem könnyíti meg a dolgukat. „Ennek ellenére lelkesek vagyunk, első év végére már számos témában tudunk alapszinten beszélgetni, utazás, bemutatkozás, bevásárlás. A tanárunk hosszú éveken keresztül élt Finnországban, de segít, hogy magyar anyanyelvű és el tudja magyarázni nekünk az alapokat és a nyelvtant. Tervezünk előbb utóbb nyelvvizsgázni is, egyelőre alapfoknál tartunk, de folytatjuk idén is a tanulást!” – számolt be Endre, az Astron fejlesztőmérnöke.

Idén ősszel is folytatódnak az Astronos nyelvtanfolyamok. Általában 25 fő vesz részt rajtuk, akik 2-3 fős kiscsoportokban tanulnak az alapfoktól egészen a felsőfokig nyelveket. Jellemzően angol és német tanfolyamaink indulnak el minden évben, de 2022 eleje óta újdonságnak számít a finn nyelvtanulás. A tanfolyamokat döntően online tartják meg és szeptembertől júniusig tartanak.

Minden nyelvet tanuló Astronos kollégának sok sikert kívánunk az idei tanévben is!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.