Adattárház és BI: múlt jelen és jövő

Idén ünnepeljük a 20. évfordulóját, hogy létrehoztuk egyik első ügyfelünk, a MAVIR Zrt. adattárházát, amely egyben Magyarország első energiaipari adattárháza is volt. Jacsó Zoltán, az Energiaipari Alkalmazásunk Üzletágunk vezetője akkor kezdte pályafutását a cégünknél. „Még 2003-ban terveztem meg Magyarország első nagyvállalati energiaipari adattárházát a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (MAVIR) megbízásából, melynek kivitelezése is a vezetésem alatt valósult meg. Büszkeséggel tölt el, hogy a rendszer mind a mai napig üzemel, sőt azóta is folyamatosan fejlődik.” – fejtette ki Jacsó Zoltán.

Az elmúlt 20 év alatt több energiaipari adattárházat is alkottunk, most pedig egy másik ügyfelünknek, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt-nek is átadtunk egy új, integrált adattárházat, amely a cég összes tagvállalata számára elérhető. A projekt érdekessége volt, hogy egy szerver nélküli adattárházat alkottunk, amely egy új, integrált és költséghatékonyabb BI rendszer létrehozását eredményezte.

„Az adattárházak jövőjével kapcsolatban érdekes és örömteli visszacsatolás számunkra, hogy a debreceni projektünkkel egy időben a Microsoft piacra dobott egy új BI terméket, amely ugyanolyan elemeket csomagol össze egyetlen termékbe, mint amit mi is használtunk a fejlesztésink során. Úgy érezzük, hogy ez is igazolja az innovatív hozzáállásunkat és a több, mint 20 évre visszanyúló szakmai tudásunkat és tapasztalatunkat.” – mondta Kelemen Ákos, az Astron Informatikai Kft. Mobil és Digitális Megoldások Üzletágának vezetője.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.