Kiemelkedő mértékben támogatja az Astron a munkatársak továbbképzését, fejlődését

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

A Flowhrbenchmark felmérése alapján, amely mintegy 70 magyar vállalat önkéntes bevallásán alapul, 2021-ben is messze az országos átlag felett támogatta cégünk a munkatársaink képzését és készségfejlesztését.  Az Astron régóta támogatja a munkatársakat abban, ha a munkájukhoz kapcsolódó képzéseken szeretnének részt venni. Ez a hozzájárulás nemcsak szakirányú továbbképzésekre vonatkozik, hanem egyetemi diploma megszerzésére is, akár alapképzésben, akár mesterképzésben. Jelenleg hét munkatársunk diplomaszerzési szándékát támogatjuk. Emellett nagy hangsúlyt fektetünk a nyelvi készségek és kompetenciák fejlesztésére. A Babilon nyelvstúdióval kötött megállapodásunk értelmében, munkatársaink a saját szintjünknek megfelelő, kis csoportos képzéseken vehetnek részt, német és angol nyelven. Jellemzően magas a részvételi arány ezeken a képzéseken. Idén közel 30 kollégánk döntött úgy, hogy igénybe veszi ezt a juttatásunkat. A nyelvtanulás mellett olyan szakmai, készségfejlesztő tréningeket is támogattunk, mint a Microsoft Project, A prediktív projektvezetés alapjai, Toborzás-kiválasztás, Action Learning Team Coaching folyamat.

Munkatársaink számos szakmai rendezvényen, tanfolyamon, webináron vettek részt az elmúlt években, ebből – a teljesség igénye nélkül – néhány példa: Certified Tester Foundation Level, és az erre alapozó magasabb szintű tesztelői képzések/vizsgák, CENELEC 50128 szabványismereti oktatás,
Agile Coach, Szoftverjogi képzés, Kubernetes, MicroTik. A külső képzések mellett egyre több alkalommal tartunk – kollégák kezdeményezésére indított – belső továbbképzéseket, szakmai előadásokat. Az utóbbi időben, ezekben a témákban indítottunk házon belül képzéseket: Modern C++ előadássorozat, WSL és SpecUI Java form fájlok szerkesztése, Párhuzamos programozás, Clean Code, VBA makró alapok és alkalmazási lehetőségek. Örülünk annak, hogy ilyen sok kollégánk szeretne fejlődni a szakterületén.